BEGONNEN AAN
DE KEUKENTAFEL

Van een gek idee wat begon aan de keukentafel van het ouderlijk huis,
naar een bizarre werkelijkheid.

Eerlijk is eerlijk… Ons verhaal stamt (helaas) niet uit 1915. In februari 2015 ontstond het idee voor kleurrijke houten horloges aan de keukentafel van het ouderlijk huis. Na het kopen van een houten zonnebril zijn we opzoek gegaan naar de mogelijkheden van hout. Hierbij liepen wij tegen saaie en dure houten horloges aan. Iets wat in onze ogen eerlijker en vooral veel gaver kon. Al snel was er ons eerste ontwerp voor een minimalistische wijzerplaat in felle kleuren.
Geïnspireerd op onze omgeving: de altijd kleurrijke Bollenstreek.

Wij geloven niet meer in de ongeïnteresseerde massaproductie die sinds begin 1900 is ingezet. In plaats daarvan besteden wij liever aandacht aan onze horloges. Iedere 1915 watch wordt door ons persoonlijk ontworpen met oog op detail. Onze horloges bieden wij vervolgens aan tegen een eerlijke prijs. En dankzij het hout is een 1915 watch ook nog eens eerlijk voor onze planeet.

1915 watches - Johnny Spies

“Het is geweldig om mensen zo blij te zien worden van je beste stukje design. Zo maken we de wereld een stukje mooier en kleurrijker.”

Johnny Spies
1915 watches - Robert Spies

“Hout is een bijzonder materiaal. Het is geweldig om te zien hoe iedere 1915 watch een eigen karakter heeft. Hout is namelijk nooit hetzelfde. De natuur bepaalt de kleur en structuur van elke 1915 watch.”

Robert Spies