Loading...
Ons verhaal2018-09-07T10:31:15+02:00

BEGONNEN AAN
DE KEUKENTAFEL

Van een gek idee wat begon aan de keukentafel van het ouderlijk huis,
naar een bizarre werkelijkheid.

Eerlijk is eerlijk… Ons verhaal stamt (helaas) niet uit 1915. In februari 2015 ontstond het idee voor kleurrijke houten horloges aan de keukentafel van het ouderlijk huis. Na het kopen van een houten zonnebril zijn we opzoek gegaan naar de mogelijkheden van hout. Hierbij liepen wij tegen saaie en dure houten horloges aan. Iets wat in onze ogen eerlijker en vooral veel gaver kon. Al snel was er ons eerste ontwerp voor een minimalistische wijzerplaat in felle kleuren.
Geïnspireerd op onze omgeving: de altijd kleurrijke Bollenstreek.

Wij geloven niet meer in de ongeïnteresseerde massaproductie die sinds begin 1900 is ingezet. In plaats daarvan besteden wij liever aandacht aan onze horloges. Iedere 1915 watch wordt door ons persoonlijk ontworpen met oog op detail. Onze horloges bieden wij vervolgens aan tegen een eerlijke prijs. En dankzij het hout is een 1915 watch ook nog eens eerlijk voor onze planeet.

INNOVATIE EN
DUURZAAMHEID

De onderscheidende basis van ons
unieke houten horlogemerk.

Innovatie

1915 watches is een van de meest innovatieve horlogemerken. Met iedere collectie proberen wij weer een stap verder te gaan dan wat er gebruikelijk is. Zo hebben we in onze Elegance collectie de wijzerplaat gemaakt met een heel dun schijfje natuursteen. En voor onze stoere Denim collectie hebben we de wijzerplaat bekleed met spijkerstof.

De grootste innovatie van 1915 watches is wel de MODEL-T collectie. Met deze unieke collectie brengen wij voor het eerst het houten horloge naar de zorgsector. En het is gelukt om dit houten verpleeghorloge net zo licht te maken als een verpleeghorloge van silicone.

Duurzaamheid

Bij ons zit duurzaamheid in ons DNA. Vanaf het begin bouwen wij al op duurzame wijze aan ons merk. In onze producten houden wij hier rekening mee door uitsluitend goed hout met FSC-keurmerk te gebruiken. Ook doen wij alles aan goede werk omstandigheden voor de mensen die aan onze producten en de grondstoffen werken.

Duurzame producten moeten ook op een duurzame manier gepresenteerd worden. Hiervoor hebben wij onze unieke winkeldisplays ontworpen. Deze displays zijn volledig circulair. Het hout waarvan wij zelf de displays maken is afkomstig van afgedankte pallets die wij krijgen van bedrijven uit onze regio. Zo hebben wij een mooie duurzame grondstof en komen deze bedrijven op een goede manier van hun afval af.

1915 watches - Johnny Spies

“Het is geweldig om mensen zo blij te zien worden van je beste stukje design. Zo maken we de wereld een stukje mooier en kleurrijker.”

Johnny Spies
1915 watches - Robert Spies

“Hout is een bijzonder materiaal. Het is geweldig om te zien hoe iedere 1915 watch een eigen karakter heeft. Hout is namelijk nooit hetzelfde. De natuur bepaalt de kleur en structuur van elke 1915 watch.”

Robert Spies
Publiekswinnaar starterswedstrijd LEF 2017