Waar moet je op letten als je voor
een houten horloge kiest?
In je zoektocht naar een nieuw horloge ben je gestuit op horloges van hout. Heel gaaf natuurlijk zo’n uniek horloge waarmee je je onderscheid van de massa. Maar waar moet je nou op letten om te zorgen dat je geen miskoop doet. Dat het houten horloge waar jij voor kiest de droom match is.
Stap 1: Kijk naar je outfits
Een horloge is tegenwoordig een functioneel sierraad. Bedenk dus goed waarvoor je een horloge zoekt. Wordt het een horloge voor speciale gelegenheden? Bijvoorbeeld voor een chique avondje uit. Of zoek je juist een horloge om dagelijks te dragen.
Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden bij het uitzoeken van een nieuw horloge. Een sportief gevormd horloge met felle kleuren past niet bij je chique pak of jurk. En een strak stijlvol horloge van bijvoorbeeld donker Sandelhout past niet bij een sportieve outfit.
Stap 2: Wat past bij je huid
Je staat er misschien niet bij stil als je een horloge zoekt. Maar de kleur van je huid is echt iets om rekening mee te houden. Heb je een hele lichte huid? Dan is vaak een lichte horloge kleur een goede keus. Dit heeft namelijk als effect dat je huid wat donkerder lijkt. Zou je voor een heel donker horloge van bijvoorbeeld Sandel- of Walnoot hout gaan dan zou dit een groot contrast geven, wat de lichte kleur van de huid te veel kan benadrukken.
Heb je een hele donkere huid? Dan kan een donker horloge heel chique staan. Maar bij een donkere huid kan een groot contrast met lichte of felle kleuren ook heel gaaf uit komen.
Stap 3: Het formaat van het horloge
Bij het uitzoeken van een horloge is ook de maat van de horlogekast essentieel. Kijk daarom goed naar je pols. Heb je een dunne pols of juist een hele brede pols. Bij een dunne pols is een groot horloge niet mooi. Maar daarnaast draagt een groot horloge in zo’n geval niet comfortabel.
In onze collecties benoemen we het onderscheid met dames en heren. Maar deze benaming is natuurlijk niet leidend. Heb je als vrouw een grovere pols dan is een heren uitvoering met een kastdiameter van 46mm vaak mooier dan de dames uitvoering met een kastdiameter van 38mm. Andersom geld dit natuurlijk ook voor heren.
Stap 4: Welk bandje past bij jou
Bandjes zijn er in vele soorten en maten. Veel horloges hebben een bandje van (nep)leer of silicone. Dit zijn materialen die de huid beknellen. Hierdoor gaat het onder het horloge en de band vaak zweten en kan een horloge gaan irriteren. Dit is natuurlijk zonde als je een mooi horloge wat bij jou past hebt uitgezocht.
Een houten schakelband biedt hierin een mooie uitkomst. Hout is een natuurlijk materiaal wat ademt. Hierdoor wordt de huid niet afgesloten en krijg je niet snel irritaties. Zeker in de zomerse maanden is dit een heerlijk bijkomend voordeel.
Stap 5: Ga voor kwaliteit
De kwaliteit is bij een horloge net zo belangrijk als het uiterlijk. Zit er een goed uurwerk in? Je wilt tenslotte geen horloge wat achter loopt. Verder is een stevige sluiting ook altijd fijn. Je wilt tenslotte niet dat je jouw horloge kwijt raakt. Bij houten horloges is ook het hout een kwaliteitsaspect om op te letten. Om te beginnen wil je natuurlijk dat er hout met FSC-keurmerk gebruikt wordt.
Want een houten horloge is pas duurzaam als er goed hout voor wordt gebruikt. FSC betekent dat er duurzame bosbouw plaats vind. Duurzaam verbouwd hout heeft automatisch ook een hogere kwaliteit dan illegaal hout. Wat dan weer ten goede komt van het horloge.
Aan de hand van deze stappen weet je zeker dat jij een horloge uit kiest wat je een goed gevoel geeft. En waarmee je kan pronken in alle gelegenheden. Ben je benieuwd welk houten horloge mogelijk bij jou past? Bekijk dan onze diverse collecties. Of ga eens langs bij een van onze verkooppunten om een houten horloge in het echt te proberen.