Gratis verzending binnen Nederland | Lage verzendkosten voor de rest van de wereld | Meer dan 45 echte winkels | 2 jaar garantie

Privacybeleid

Laatst aangepast: 08 oktober 2018

Inleiding

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst vertrouw je ons met jouw gegeven. Hier zijn wij blij mee, maar wij begrijpen dat dit een grote verantwoordelijkheid met zich mee brengt. Niemand anders hoeft te weten wat je bij ons besteld hebt. En er mag al helemaal geen vreemde met jouw privé-gegevens vandoor te gaan. Dit zouden wij zelf ook niet willen. Daarom doen wij er alles aan om jouw gegevens echt privé te houden. Wij slaan gegevens op in een beveiligde database. En daar blijven ze ook. Wij zullen jouw gegevens niet verstrekken aan derde voor commerciële doeleinden. Wij verstrekken uitsluitend noodzakelijke gegevens aan derde om de afhandeling van jouw bestelling perfect te kunnen uitvoeren. Want zonder adres weet de bezorger natuurlijk niet waar de bestelling moet zijn.

Persoonsgegevens die wij verwerken

1915 watches verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Voor- en achternaam: Als we je bij naam kunnen noemen praat dit natuurlijk wel zo makkelijk. In het geval van correspondentie kunnen we je bij je naam noemen en efficiënter met elkaar communiceren.
Adresgegevens: Jij houdt niet van langer wachten dan nodig is en de bezorger houd niet van zoeken. Met het juiste adres kunnen we zorgen dat je bestelling snel word bezorgd.

  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer en BIC
  • Creditcard gegevens

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via de contactpagina, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

1915 watches verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw bestelling en/of betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren
  • Het verzamelen van klant feedback doormiddel van reviews
  • 1915 watches analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • 1915 watches verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming

1915 watches neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van 1915 watches) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

1915 watches bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorieën van persoonsgegevens:

Gewone persoonsgegevens: Jouw gegevens verwijderen wij uiterlijk 2 jaar na het afronden van jouw laatste bestelling. Facturen worden echter op last van de Fiscale bewaarplicht tot 7 jaar na de bestelling bewaart.

Delen van persoonsgegevens met derden

1915 watches verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. 1915 watches blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

1915 watches gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. 1915 watches gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/ Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Analyserende cookies

Google Analytics
Doel: Met Google Analytics meten we hoe je onze website(s) gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze sites te verbeteren.
Eigenschap: Deze cookie komt van Google en wordt na 14 maanden verwijderd.
Namen: _gid, _ga
Delen: Google deelt anonieme data met derden. Google privacy statement

Marketing cookies

Albacross
Doel: Deze cookie verwerkt door u openbaar gemaakte persoonlijke gegevens. Albacross wordt in staat gesteld om een ​​met een Lead generation service onze website te verbeteren door gegevens aan hun database over bedrijven toe te voegen.
Eigenschap: Deze cookie komt van Albacross en de informatie wordt maximaal 2 jaar bewaard. De cookies verlopen na 1 jaar.
Namen: nQ_cookieId, nQ_visitId
Delen: De cookies bevatten geen persoonsgegevens. Wel kunnen ID’s aan bepaalde niet-persoonlijk identificeerbare informatie. Facebook privacy statement

Facebook
Doel: Deze cookie ziet welke producten je bekijkt. Zo kunnen we je relevante advertenties tonen op Facebook.
Eigenschap: Deze cookie komt van Facebook en blijft maximaal 2 jaar bewaard.
Namen: pl, act, c_user, wd, datr, dpr, fr, sb, xs, presence
Delen: Facebook deelt geen informatie met derden. Facebook privacy statement

DoubleClick
Doel: Deze cookie ziet welke pagina’s je bezoekt. Zo kunnen we je relevante advertenties tonen. We kunnen bijhouden hoe vaak je een advertentie al hebt gezien, of je op advertenties klikt en of je bestellingen plaatst nadat je een advertentie hebt gezien of hierop hebt geklikt.
Eigenschap: Deze cookie komt van Google en wordt na maximaal 18 maanden verwijderd.
Namen: IDE
Delen: Google deelt anonieme data met derden. Google privacy statement

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door 1915 watches en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@1915watches.com. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. 1915 watches wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

1915 watches neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@1915watches.com. 1915 watches heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
  • Extra beveiligingslagen op onze website software om inbraken te voorkomen.

Contactgegevens

Mocht u na het lezen van onze privacy statement nog vragen, klachten of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

1915 watches
Meer en Duin 299
2163 HE  Lisse
Nederland
E-mail: info@1915watches.com
Telefoon: +31 (0)85 – 060 1915
KvK: 63317338
BTW: NL855183950B01

J. Spies is de Functionaris Gegevensbescherming van 1915 watches. Hij is bereikbaar via de contactgegevens van 1915 watches.