Goed hout

Goed hout voor de toekomst

Bij 1915 watches vinden we de toekomst van onze planeet belangrijk. Dit betekend dat wij er alles aan zullen doen om onze afdruk zo klein mogelijk te maken. Een belangrijk onderdeel hierin is natuurlijk ons basis materiaal. Hout heb je in vele soorten, maten en kwaliteiten.

Voor ons is het belangrijk dat het hout wat wij gebruiken goed is. Wij letten dus goed op de kwaliteit van het hout wat wij gebruiken voor onze horloges. Het hout moet lang mee kunnen om zo de duurzame aanschaf van een 1915 watch te kunnen garanderen.

Maar naast de kwaliteit van het hout is de herkomst nog veel belangrijker. Wij hebben gelukkig geen hectaren bos nodig om onze houten horloge te kunnen produceren. Maar zelfs met de kleinste hoeveelheid hout willen wij absoluut niet bijdragen aan onnodige ontbossing.
Wij zien er dus altijd op toe dat er alleen goed hout wordt gebruikt. Wat afkomstig is van bosbouw dat voldoet aan de FSC richtlijnen. Alleen hout met een FSC-keurmerk komt in aanmerking als grondstof voor onze houten horloges.

Wat is FSC hout?

FSC is de afkorting voor Forest Stewardship Council. FSC is een nonprofit organisatie die in 1993 werd opgericht op initiatief van milieuorganisaties uit 25 landen. De organisatie is opgericht om verantwoord bosbeheer te bevorderen. Hierin ligt de focus op de tropische gebieden, maar de standaarden van de FSC worden inmiddels ook nageleefd in niet tropische gebieden. De FSC criteria brengt de sociale, economische en milieubelangen in balans. Het doel van het FSC-keurmerk is het beschermen van bossen voor de huidige en toekomstige generaties.