Hout in de zorg, kan dat eigelijk wel?

Onze missie is om iedereen fan te laten zijn van hout. Met onze houten horloges verrassen wij dagelijks veel mensen. De unieke ontwerpen van dit bijzondere materiaal. En dan ook nog eens de verrassing van het gewicht. Tegen alle verwachtingen in zijn houten horloges bijzonder licht van gewicht. Dit maakt onze houten horloges zeer geliefd bij jong en oud.

Mag ik een houten horloge dragen in de verpleging

Een vraag die we veel krijgen is of hout wel gedragen kan worden in de verpleging. Onze polshorloges kunnen helaas niet gedragen worden door verplegend personeel. Uit hygiënisch oogpunt zijn polshorloges niet toegestaan in de zorg. Hier kan namelijk vuil onder gaan zitten. Iets wat gevaarlijk is aangezien de pols vaak dicht bij wonden komt.

Maar een houten verpleeg horloge biedt uitkomst. De MODEL-T collectie van 1915 watches mag door verpleegkundige gedragen worden! In plaats van een polshorloge kunnen de mensen in de verpleging een T-horloge op hun kleding spelden. Hier kan niet snel vuil achter blijven hangen en de afstand tot wonden is veel groter.

Van oudsher is er een ruime keus in dit soort horloges. Voorheen werden deze gemaakt van silicone of aluminium. Maar sinds kort zijn er ook verpleeghorloges van hout op de markt. Deze vindt u exclusief bij ons en onze dealers! En het mooiste is dat de houten T-horloges even licht zijn als de silicone varianten die op de markt zijn.

Is hout dan niet gevaarlijk in de verpleging?

Hout is absoluut niet gevaarlijk om te gebruiken in de verpleging. Onze houten verpleeghorloges zijn netjes afgewerkt waardoor er nauwelijks vuil aan zal blijven hangen. Ook zijn de T-horloges af te spoelen onder de kraan of met een beetje alcohol. Hout is dus net zo ongevaarlijk als alle bestaande materialen onder de verpleeghorloges.