1915 watches voor Gambia

Afgelopen november ben ik (Johnny) samen met mijn vriendin (Jessie) en schoonmoeder (Yolanda) in Gambia geweest. De aanleiding voor het bezoek aan het kleinste land van Afrika is het werk wat Yolanda voor de mensen daar verricht. Yolanda heeft de afgelopen jaren veel vrienden gemaakt aan de Afrikaanse Westkust en is ook vanuit Nederland nauw betrokken bij hun levensomstandigheden.

1915 watches - Goods for GambiaIn de week dat wij in Gambia waren hebben wij veel lokale vrienden van Yolanda mogen ontmoeten. Zo ook: Kalilu. Hij heeft ons het echte Gambia laten zien door ons mee te nemen naar zijn familie op de compound, naar een middelbare school en door ons te laten eten bij lokale ‘restaurantjes’. Ook hebben we een bezoek gebracht aan het warehouse van ‘Goods for Gambia’. Via deze organisatie verstuurt Yolanda geregeld dozen met bruikbare spullen. Op deze manier wordt het leven van de lokale mensen in Gambia een klein stukje verbetert.

Een van de armste landen

Gambia is een van de armste landen van Afrika. Een Gambiaan die zich gelukkig mag prijzen met een baan verdient gemiddeld €35,- per maand. Dit is veel te weinig om een familie te kunnen onderhouden. Een zak rijst waar een familie een maand van kan eten kost namelijk al €30,-. Zo blijft er dus niet veel over voor de overige zaken als schoon drinkwater, kleding, school en medicatie bij ziekte. 

Kalilu werkt tijdens het toeristenseizoen als taxi chauffeur. Op deze manier probeert hij met zowel kleine ritjes, pick-up van en naar het vliegveld als toeristische tours zijn familie te onderhouden en zijn twee kinderen naar school te kunnen laten gaan. Dit is niet altijd even makkelijk. Als taxi chauffeur moet je in Gambia aan veel eisen voldoen en dan zijn er ook nog de grote westerse touroperators die de meeste tours wegkapen. Dit betekent slapen in je auto, 1 maaltijd per dag en niet altijd water ter beschikking om te drinken, douchen of kleren te kunnen wassen.

Mocht je naar Gambia op vakantie gaan en meer willen zien dan het hotel, maak dan gebruik van de betrouwbare service van Kalilu. Tours op maat naar bijvoorbeeld een lokale markt, een compound of een National park, tegen een eerlijke prijs en gegarandeerd een mooie & lokale ervaring.    

1915 watches - 1915 watches steunt Gambia
Om Kalilu en zijn familie te helpen hebben we vanuit 1915 watches een account voor hem aangemaakt in ons partnerprogramma. Als er via zijn persoonlijke link een bestelling in onze webshop geplaatst wordt gaat er 10% van de bestelwaarde naar Kalilu. Op deze manier bestel je niet alleen een heel gaaf product, maar support je ook nog eens een familie die het heel goed kan gebruiken.

Vanuit 1915 watches hebben we voor Kalilu visitekaartjes gedrukt met daarop zijn contactgegevens en de persoonlijke 1915 watches link. Op deze manier kan hij zijn partneraccount promoten bij toeristen die met hem een tour of taxirit maken.

Bestel via de link van Kalilu

Naar de webshop

Geen horloge maar wel helpen?

Dat kan! Help ons om één van de volgende doelen te verwezenlijken:

Doel 1: kinderen naar school

Kalilu heeft twee zoons die als er geld is naar school kunnen. Wij hebben met eigen ogen gezien hoe belangrijk onderwijs is. Dit is de enige manier waarop het land duurzaam vooruit geholpen kan worden. De oudste zoon van Kalilu is Mustafa. Een slim en spontaan mannetje van 8 jaar. Mustafa is twee dagen met ons mee geweest. Hierdoor hebben we ervaren hoe slim en nieuwsgierig dit mannetje is.
Een jaar lesgeld kost omgerekend €100,-. Ons doel is om in ieder geval de twee kinderen van Kalilu het komende jaar weer naar school te kunnen laten gaan. Naast het betalen van schoolgeld moet ieder kind beschikken over een uniform en eigen schoolspulletjes. Denk hierbij aan pennen, schriften en een rugzakje. Daarom is ons doel om minimaal 250 euro op te halen.

Doel 2: Bruikbare spullen naar Gambia

Naast de schoolspullen kunnen de mensen daar veel andere spullen ook goed gebruiken. Wij willen dat Yolanda in 2019 zeker 24 dozen (6 per kwartaal) kan versturen. Een doos versturen kost €7,50, maak jij het met ons mogelijk om zoveel mogelijk dozen te versturen?

1915 watches - voor gambia

Kan ik ook in natura helpen?

Dat kan! Doneer schriftjes, pennen, rugzakjes, speelgoed, elektronica, schoenen/slippers of in nog in goede staat verkerende zomerkleding. Opsturen naar of afbrengen bij ons op kantoor.

1915 watches
T.a.v. Gambia actie
Meer en duin 299
2163 HE  Lisse

Laten we er tijdens deze warme feestdagen met elkaar voor zorgen dat we de wereld weer iets mooier kunnen maken!

Bestel via de link van Kalilu

Naar de webshop