Dag van de verpleging

Op zaterdag 12 mei is het weer de internationale dag van de verpleging. De dag waarop de helden in de zorg in het zonnetje gezet worden.

Sinds 12 mei 1956 bestaat de International nurses day. Maar waarom uitgerekend deze datum?
Hiervoor gaan we terug naar de op 12 mei 1820 geboren Florence Nightingale. Ruim een eeuw na haar dood inspireert zij nog steeds verpleegkundigen over de hele wereld. Haar voorwaarden voor goede verpleging waarbij toewijding, hygiëne, eten en drinken en een schoon bed centraal staan.

Florence is bij het grote publiek vooral bekend door haar inzet voor de gewonden tijdens de Krimoorlog in 1856. Hier verkreeg zij de bijnaam ‘The lady with the lamp’. Ook heeft zij tijdens deze oorlog het wel bekende taartdiagram bedacht. Hiermee wist zij cijfers van de gewonden over te brengen op iedere leek.

1915 watches - houten verpleeghorloge met naam graveringVerpleegkundigen kennen Florence Nightingale vooral van haar aanpak van de slechte ziekenverzorging. Door een enorme hoeveelheid data te vergaren over sterfte, ziekte en leefbaarheid wist ze succesvol de verbetering van de gezondheidszorg aan te pakken.

Florence Nightingale heeft met haar inzet voor een betere gezondheidszorg de basis gelegd voor de westerse verpleging zoals wij deze vandaag de dag kennen.
Haar inzet en die van al haar vakgenoten wordt ieder jaar op haar geboorte dag, 12 mei, herdacht en geprezen.

1915 watches - 1915 watches milano Zwitsers uurwerk

Het eerste houten verpleeghorloge

De MODEL-T verpleeghorloges zijn de aller eerste houten verpleeghorloges ter wereld. Na een lange periode van onderzoeken en ontwerpen is het ons gelukt om het houten horloge eindelijk ook naar de zorg te kunnen brengen. Wij vinden namelijk dat de helden die elke dag in de zorg actief zijn ook het meest unieke horloge verdienen.

Zorg voor de zorg

Tijd is het belangrijkste en meest kostbare onderdeel van de zorg. Wij vinden dat er meer mooie tijd in de zorg moet komen. Daarom hebben wij met de grootste zorg onze unieke houten verpleeghorloges ontwikkeld. Met de MODEL-T collectie willen wij het begin maken aan meer mooie tijd in de zorg.

1915 watches - 1915 watches milano Zwitsers uurwerk
1915 watches - 1915 watches milano Zwitsers uurwerk

Betrouwbaar hart dat klopt op de seconde

Een goed hart is belangrijk in de zorg. Net als kunnen controleren of een hart nog goed klopt. Dankzij het Zwitserse uurwerk in al onze zorghorloges kan je rekenen op de hoogste betrouwbaarheid. En dankzij de op de wijzerplaat aangegeven secondes is het makkelijk om de MODEL-T te gebruiken bij het controleren van de hartslag.