Tegendraads productieproces van horloges: duurzaamheid voorop

Massaproductie is tegenwoordig overal om ons heen. Het is een wereld van snelle prototypes en grootschalige ontwikkeling. Om producten zo goedkoop mogelijk te houden, bevinden deze fabrieken zich in het buitenland. Waar de inwoners allang blij zijn met werkgelegenheid en het dus niet zo nauw nemen met de regels. Kinderarbeid, natuurvervuiling en lage kwaliteit is het gevolg.

Zoals met alles in ons bedrijf zijn wij liever tegendraads.

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Wij staan voor duurzaam en sociaal verantwoord ondernemen. Ja, ook wij laten onderdelen van onze horloges maken in een fabriek, maar we stellen wel strenge eisen aan de arbeidsomstandigheden, de kwaliteit van de productie, de duurzaamheid van het hout (FSC-keurmerk) en het verwerkingsproces. Kwaliteit, sociaal verantwoord ondernemen en duurzaamheid staat bij ons boven de winst.

Kleine CO2-footprint

Dit is ook de reden dat onze horloges gemaakt zijn van hout. De meeste horloges worden geproduceerd uit materialen als metaal en kunststof, wat behoorlijk milieubelastend is. Hout kan daarentegen zonder chemische processen en hoge temperaturen bewerkt worden. Dit zorgt voor een kleine CO2-footprint. Bovendien is hout afbreekbaar, mocht het ooit afgedankt worden.

Persoonlijk op maat gemaakt

Als de onderdelen van de horloges bij ons binnenkomen, zorgen we zelf dat we het horloge in elkaar zetten, op maat maken voor de klant en zorgvuldig verpakken in een gerecycled doosje met houtwol. Als een onderdeel defect raakt, dan lossen we dat persoonlijk op door het horloge zelf (kosteloos) te repareren.

Geen massaproductie dus, maar eerlijk ondernemen met unieke horloges.

Ontdek onze collectie duurzame horloges

Ontdek de collecties