5 trends voor horloges in 2022

Een horloge is niet alleen een manier om de tijd bij je te dragen, het is een weerspiegeling van jezelf. Het laat zien waar jij voor staat en welke stijl bij jou past. Ben je romantisch? Stoer? Minimalistisch? Classy? Je laat het allemaal zien in het horloge dat je draagt.

Het eeuwenoude accessoire heeft door de jaren heen meerdere evoluties meegemaakt. Je hebt tegenwoordig dan ook veel keuzes. Onderstaande trends geven je houvast voor de finishing touch van jouw outfit in 2022.

1. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol

We willen graag duurzamer leven, maar de luxe die we gewend zijn niet opgeven. Logisch! En in het geval van horloges hoef je vanwege duurzaamheid niet te ‘consuminderen’. De meeste horloges worden geproduceerd uit materialen als metaal en kunststof, wat behoorlijk milieubelastend is. Maar er is ook een alternatief: houten horloges. 1915 watches produceert deze op een eco-vriendelijke manier en gebruikt alleen hout met een FSC-keurmerk.

2. Na die donkere dagen, willen we meer kleur

Koud regenachtig weer en nieuwe coronamaatregelen: we zijn de grauwe dagen beu. Tijd voor meer kleur en vrolijkheid. Dit zien we ook als trend voor het voorjaar van 2022. Een sprankelend, kleurrijk horloge zorgt niet alleen voor een pronkstuk aan je arm, maar ook een glimlach op je gezicht. Oja, een tipje van de sluier: ook 1915 watches komt met een nieuwe collectie.

3. Massaproductie staat ons tegen

Overal om ons heen zien we massaproductie. Kledingwinkels die de nieuwste mode door kinderen laten ontwikkelen en bedrijven die niet geven om de natuur, maar alleen om het eigen gewin. Gevolg: sociaal onverantwoorde producten, vaak met een lage kwaliteit. Liever zie je dat jouw producten uniek, handgemaakt en maatwerk zijn.

We zullen niet ontkennen dat ook wij van 1915 watches onze onderdelen in een fabriek laten maken. Maar… we stellen wel strenge eisen aan de arbeidsomstandigheden en het hout dat gebruikt wordt. Sociaal verantwoord ondernemen en duurzaamheid staat bij ons boven de winst. Bovendien zetten we het horloge zelf in elkaar, maken het op maat voor de klant en repareren het zelf als dat nodig is. Daarnaast zijn wij tegen massaproductie. Ieder horloge is uniek en zelf ontworpen.

4. Horloge is een mode-item

Horloges zijn al lang niet meer alleen een functioneel accessoire, maar een stijl-item. Een must-have om je outfit een boost te geven. Je draagt jouw unieke stijl uit en zet een statement neer. Er wordt namelijk vaak gevraagd naar het horloge dat iemand draagt en hoe mooi is het als je er een persoonlijk verhaal bij hebt? De reden dat je het kocht en waarom het bij jou past. Kies dus zorgvuldig.

5. Minder is het nieuwe meer

Horloges mogen in 2022 minimalistisch zijn. Niet teveel knoppen of extra opties: maar puur, licht en stijlvol. Het uurwerk is simpel en laat alleen de noodzakelijke cijfers of streepjes zien. Dit zorgt voor een moderne, elegante en natuurlijke look. Less is more.

Ben je geïnspireerd geraakt door deze horlogetrends voor 2022? Neem dan een kijkje tussen de huidige collecties houten horloges óf schrijf je alvast in om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste, kleurrijke collectie die we deze lente aankondigen.

* indicates required

Wij gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie wordt overgedragen aan Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.