Robert over samenwerking in de horlogemarkt

“Tevreden horlogedragers zijn voor ons het belangrijkste dat er is. We doen er alles aan om hoogwaardige en unieke horloges te maken en de beste service te verlenen”, vertelt Robert Spies, mede-eigenaar van 1915 watches, enthousiast. En een tevreden horlogedrager begint bij de verkoper: de juwelier.

Hoe werken jullie samen met juweliers?

“Onze missie om duurzame houten horloges sexy en modieus te maken begon in 2015. Ons bedrijf maakte gelijk een vliegende start en verschillende winkels boden al snel aan om dealer te worden van ons merk. We werden gevraagd naar de manier waarop we wilden samenwerken en besloten tegendraads te zijn. De horlogemarkt staat erom bekend om juweliers targets toe te werpen en minimale afnames te eisen. Wij gaan juist een gelijkwaardige samenwerking aan.”

Hoe geven jullie die gelijkwaardigheid vorm?

“Die gelijkwaardige samenwerking betekent voor ons: persoonlijke service, kleine afnames, geen targets, gratis display en marketing en snel hulp en reparatie als een klant bij de juwelier terugkomt. Verder zorgen we voor wisselende collecties, zodat de etalage interessant blijft. Ieder seizoen bieden we een andere collectie aan en nemen horloges ook makkelijk terug als het niet goed verkoopt. Onze vertegenwoordiger Martijn Frank komt bovendien periodiek langs om bij te praten en de voorraden aan te vullen.”

Je benoemt al een aantal keer jullie uitstekende service. Is dit zo belangrijk?

“Service bij problemen is misschien nog wel belangrijker dan een mooi product aanbieden. Misschien een boute uitspraak voor een horlogemaker die design hoog in het vaandel heeft staan. Het verkopen van unieke producten is natuurlijk geweldig, maar problemen en reparaties kunnen voor juweliers heel kostbaar zijn. Daarom nemen we dit uit handen. En dat zorgt ervoor dat juweliers ons een fijne partner vinden.”

Waarmee onderscheiden jullie je nog meer?

“Wat ook ‘anders’ is, is dat wij een eerlijke, eenduidige prijs vragen voor een 1915 watch. De consument weet daardoor altijd wat een horloge kost. Het is nergens goedkoper te vinden en zal ook nergens in de aanbieding komen. Juweliers waarderen dit, want de horloges hebben dus in de winkel dezelfde prijs als online. Samen ondernemen, zonder oneerlijke concurrentie. Daar staan we voor.”

Dealer worden

Met 1915 watches haal je duurzame producten met een verhaal in huis. Eerlijk en uniek. Wil je ook een fijne samenwerking aangaan? Lees dan hier verder.

Dealer worden?