Juwelier in de spotlight: TextTim

Hout, hout, een graveermachine en nog eens hout. Dat is wat je ziet als je de winkel van TextTim binnenkomt. Hij graveert persoonlijke boodschappen op houten producten. 1915 watches zijn ook bij hem in de winkel te vinden. Tim: “Ik wil mensen inspireren om een persoonlijk cadeau te geven!”

Tim Aaldering is de eigenaar van TextTim. Zijn winkel bevindt zich in het centrum van Arnhem aan de Koningsstraat. Klanten kunnen in de winkel direct aan de slag met een design en dat wordt vervolgens voor hun neus gegraveerd.

Een uniek concept en we zijn trots dat 1915 in zijn winkel te vinden is. Daarom zetten we TextTim graag in de spotlight.

Hoe is TextTim ontstaan?

“Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gedaan. Het maatschappelijke werk en het persoonlijke contact spreken mij erg aan, maar ik hou ook van ondernemen. Met dat idee ben ik TextTim begonnen. Het liefste inspireer ik mensen om een persoonlijk cadeau te geven. Een persoonlijk cadeau versterkt de banden tussen mensen en stimuleert contact. Dat ervaren klanten ook. Ze komen regelmatig terug en zeggen dan: ‘Joh Tim, dat cadeau was zo tof!’”

Hoe ben jij bij 1915 watches terechtgekomen?

“Dat contact is ontstaan door mijn beste vriend. Hij is de eigenaar van edelsmederij Tobias in Doesburg. Hij vertelde: ‘Bij mij past 1915 watches niet zo goed, maar voor jou is dit ontzettend tof! Alles is hier van hout, dus die horloges horen hier in de winkel.’

Het contact met 1915 watches is erg fijn. Robert en Johnny willen altijd meedenken. Het persoonlijke contact staat voorop en de horloges zijn van goede kwaliteit. Mensen verwachten dat hout zwaar is. Ze zijn dan ook vaak verrast over hoe licht het is. Dat maakt ze enthousiast.”

Draag jij zelf ook horloges van 1915 watches?

“Ja! Ik draag er altijd eentje. Ik ben begonnen met een Fine Cotton horloge, daarna nam ik er een van olijfhout. Deze week heb ik een “nieuwe serie binnengekregen. Daar draag ik nu ook een horloge van. Dat heb ik elke dag om, samen met de houten armband van 1915 watches. Ik krijg er veel leuke reacties over van klanten. Het is ook makkelijker om producten te verkopen waar je zelf enthousiast over bent.”

Wat zijn jouw toekomstplannen voor TextTim?

“Ik wil de winkel graag uitbreiden tot een sociale werkplaats. Mijn droom is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven om te werken. Ik wil hen coachen en verder helpen naar een betaalde baan. Het liefste zou ik een creatief huis worden waarbij ik anderen een veilige haven biedt. Dat is dan weer het stukje maatschappelijk werk dat ik vanuit mijn studie heb meegekregen.”

TexTim
Koningstraat 75, Arnhem
085 112 49 40
info@texttim.nl