Eerlijke horloges met FSC-gekeurd hout

Duurzaamheid. Dit is hét sleutelwoord voor 1915 watches. En daar zijn we trots op. Wij willen duurzaamheid sexy maken en hebben dat tot onze missie bestempeld. Als bedrijf beginnen we bij onszelf, door zo duurzaam en eerlijk mogelijk horloges te produceren.

Hiervoor maken we uitsluitend gebruik van FSC-gekeurd hout. Zelfs de stukken resthout die we gebruiken hebben dit keurmerk. Je hebt FSC vast weleens voorbij zien komen, maar weet je ook wat het precies inhoudt?

“Onze missie is duurzame houten horloges sexy en modieus te maken en voor een eerlijke prijs aan te bieden”

FSC, hier staat het voor

FSC staat voor Forest Stewardship Council. Vrij vertaald: ‘Raad voor goed bosbeheer’. Volgens FSC betekent goed bosbeheer dat bedrijven moeten voldoen aan hoge eisen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied. FSC is het eerste internationale keurmerk met deze strenge eisen en wordt gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties.

FSC-eisen

Aan een FSC-keurmerk zitten strenge eisen. We lichten er een aantal uit:

  • Bossen met hoge natuurwaarde en kwetsbare grondgebieden worden met rust gelaten.
  • Houtkap langs waterlopen en op steile hellingen mag niet vanwege kans op erosie.
  • Na het kappen van bomen moet het bos de kans krijgen zich te herstellen. Er mag niet meer hout verwijderd worden, dan er kan aangroeien.

Naast de eisen voor bosbeheer, hanteert FSC ook sociale eisen. Zo zorgt FSC voor voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor bosarbeiders. Dit helpt armoede tegen te gaan. Ook voorkomt het dat bewoners over moeten gaan tot illegale houtkap en plantbranden van bossen voor landbouw om te kunnen overleven.

Hoe herken je FSC gekeurd hout?

Producten gemaakt van FSC-gekeurd hout dragen het keurmerk met zich mee. Dit geldt voor producten van massief hout, maar ook producten waarin hout of houtvezels zijn verwerkt. Het keurmerk komt zelfs op papier voor.

De cirkel draaiende houden

Door onze producten van FSC-gekeurd hout te maken, dragen we ons steentje bij aan de natuur. En FSC-gekeurd hout draagt voor ons weer bij aan de kwaliteit waar we voor staan. Door deze cirkel draaiende te houden, kunnen wij duurzame producten maken.